Om förhållandet mellan en man och en kvinna

En ny studie svarade på frågan som plågar alla som någonsin bestått med någon i ett förhållande: om att vara vänner med fd?

Forskningen leddes av en specialist i socialpsykologi Dr. Justin Lemiller. Han fick 350 personer i sin fulla psykologiska ordning i åldrarna från 20 till 30 år.

Till att börja med, alla av dem sammanställt en lista över orsaker till varför det är klokt att underhålla relationer med tidigare eller tidigare (om du inte förlora tid förgäves).

Efter att ha analyserat samtliga yttranden tilldelade Lemilera laget 7 huvudskäl:

  1. Sentimentalitet
  2. Pragmatism
  3. Kärlek
  4. Barn eller andra allmänna förvärv
  5. Sexuellt intresse föll och mänsklig sympati förblev
  6. Spara social status
  7. Snabb tillgång till sex

Då blev deltagarna i studien ombedda att berätta några av anledningarna till att de stöder relationer med tidigare. Det visade sig att den mest populära anledningen till att fortsätta vänskap med den tidigare — sentimentalitet.

men pragmatism — Till exempel, en läcker mat, som var igensatt av en flickas kylskåp eller hennes sexiga grannen i lägenheten — sista. De återstående föremålen är harmoniskt fördelade mellan dessa ytterligheter.

Dessutom är alla deltagare i studien passerade personliga tester. Det visade sig att oftast vara vänner med tidigare föredragna de som tenderar att manipulera andra och hitta personliga fördelar i allt.

Så inte slappna av om din tidigare är att «Drick vänlig kaffe», Kanske behöver du bara din förmåga att virtuos gör makiato.

Faktiskt, svara på frågan «Oavsett om du ska vara vänner med den tidigare?» Var uppmärksam på din motivation. Åtminstone just denna slutsats, Dr. Lemiller kom under loppet. Det vill säga, https://effedimeccanotek.it/heald-frames/ om du styrs av material fördel, eller är på jakt efter något menings sex, — vänner med fd hur mycket för dig (och hennes).

Men om du har en sentimental anledning («Hon lyssnade på mina berättelser om Sarmatian kulturen i Mellanöstern penstand» eller «När hon skrattar, verkar hon charmiga gropar på öronen«) — Från vänskap är det bättre att avstå. Annars riskerar du att bli ett offer för våra egna ensidiga känslor till den tidigare.