Doar persoanele supraponderale vor avea colesterolul ridicat

Doar persoanele supraponderale vor avea colesterolul ridicat

Indiferent dacă doriți să vă înțelegeți mai bine starea de bine sau să descoperiți o potențială problemă, testul durează doar câteva minute. Folosind o probă de sânge înțepată cu degetul, trusa poate măsura nivelurile de colesterol „bun” și „rău” din sistemul dumneavoastră.

Trusele de testare a colesterolului la domiciliu oferă o modalitate mai ușoară, uneori mai accesibilă, de a verifica colesterolul acasă. Cele mai multe kituri pot fi achiziționate la prețuri de până la 20 USD, dar pot varia până la 199 USD pentru mărcile superioare. În plus, diferite truse de testare la domiciliu pot fi folosite ca o modalitate de a afla rapid rezultatele fără o vizită la medic.

Cum funcționează kiturile de testare a colesterolului acasă

Trusele pentru colesterol pot fi achiziționate de la majoritatea farmaciilor sau magazinelor de produse medicale.

Aceste truse folosesc o metodă simplă de înțepare cu degetul, care extrage sânge dintr-o puncție în deget și îl transferă pe o bandă de testare specială din interiorul trusei. Acest lucru este similar cu testarea zahărului din sânge acasă cu o lancetă pentru diabetici și o bandă de testare. Banda oferă apoi rezultate care indică nivelurile de colesterol din proba de sânge.

Cu toate acestea, kiturile diferă, așa că este important să înțelegeți cum funcționează fiecare kit. De exemplu, nu toate kiturile testează aceleași niveluri de colesterol și pot da rezultate diferite.

Avantajele și dezavantajele truselor de testare a colesterolului

Trusele de testare a colesterolului la domiciliu oferă multe avantaje, cum ar fi comoditatea și economiile de costuri. Unii oameni consideră că este mai ușor să folosească testele acasă ca o bază de bază pentru sănătatea lor, mai degrabă decât să meargă în cabinetul unui medic și să meargă la un laborator pentru o extragere de sânge.

Cu toate acestea, este posibil să nu fie întotdeauna cea mai fiabilă opțiune. Precizia testului poate fi o problemă, mai ales dacă utilizatorul nu urmează instrucțiunile îndeaproape sau folosește materiale expirate.

Fără asistență medicală profesionistă, utilizatorii pot pierde sfaturi medicale importante despre sănătatea generală și riscul de apariție a bolilor legate de nivelul lor de colesterol.

Precizia truselor de testare a colesterolului la domiciliu

Fiabilitatea poate varia între diferite mărci și kituri. Prin urmare, este important să cercetați fiecare marcă și să verificați dacă acestea sunt aprobate de Administrația Federală a Medicamentelor (FDA). Majoritatea truselor de colesterol au o rată de precizie de 95%. Cu toate acestea, ele nu fac întotdeauna o imagine completă a ceea ce se întâmplă cu nivelurile de colesterol și riscul de boli de inimă.

Fiecare test ar trebui să fie considerat o aproximare și urmat de un test efectuat de un laborator. Chiar dacă obțineți în mod constant rezultate normale pentru colesterolul dvs., este important să vă adresați medicului dumneavoastră pentru a verifica nivelurile. În plus, alți factori, cum ar fi factorii de risc genetici, etnia, greutatea și stilul de viață, afectează sănătatea inimii.

Rezultatele truselor de testare a colesterolului la domiciliu

Cu rezultatele testelor, puteți lua decizii mai informate cu privire la alimente și stilul de viață pentru a reduce colesterolul, precum și nevoia potențială de a consulta un medic pentru orice ajutor suplimentar. Este esențial să interpretați corect rezultatele testelor, așa că ar trebui să vă consultați medicul dacă rezultatele par anormale.

Unele teste oferă o substanță chimică specială care schimbă culoarea benzii; apoi, trebuie să potriviți culoarea benzii cu un ghid de referință care va indica nivelul de colesterol găsit în sângele dumneavoastră.

Unele kituri de testare mai noi oferă un contor care este utilizat în mod similar cu un contor de glucoză. Banda de testare trebuie introdusă în dispozitiv și va afișa un număr electronic care indică nivelul de colesterol.

Rezultatele se afișează în câteva minute, iar majoritatea truselor de testare au instrucțiuni pentru interpretarea rezultatelor. Cu toate acestea, este posibil să nu ofere suficiente informații pentru a înțelege în ce interval ar trebui să se încadreze colesterolul și riscul de boli de inimă.

Ce înseamnă rezultatele tale de colesterol?

A ști mai multe despre nivelurile de colesterol și despre modul în care acestea îți afectează sănătatea poate fi un instrument excelent pentru a le gestiona și a rămâne sănătos. Nivelurile de colesterol ajută la determinarea riscului de boli de inimă, atac de cord sau accident vascular cerebral. Nivelurile pot indica un risc de 10 ani pentru aceste complicații.

Pot fi testate diferite tipuri de niveluri de colesterol, așa că doriți să vă asigurați că trusa include ceea ce aveți nevoie.

HDL Cunoscut și sub denumirea de colesterol bun, care ajută la reducerea nivelului altor colesterol rău, cum ar fi LDL.
LDL Cunoscut și sub denumirea de colesterol rău, care blochează arterele.
Colesterol total Reprezintă o combinație de niveluri de colesterol HDL și LDL.
Trigliceridele Colesterolul gras găsit în sânge, ceea ce crește riscul de boli de inimă.

Cine reglementează kiturile de testare acasă?

FDA reglementează unele, dar nu toate kiturile de testare a colesterolului la domiciliu. Fiecare care este eliminat trece prin teste riguroase pentru a asigura siguranța și acuratețea testului.

Pentru a asigura rezultate exacte, consumatorii ar trebui să-și cumpere trusa de testare de la o sursă aprobată de FDA și să urmeze instrucțiunile cu atenție atunci când efectuează testul. Site-ul web al FDA enumeră toate testele aprobate și aprobate la domiciliu pe care le consideră sigure pentru uz casnic.

Testarea la domiciliu a colesterolului poate fi o alegere utilă și convenabilă pentru gestionarea nivelului de colesterol. Cu toate acestea, nu este întotdeauna cea mai sigură sursă de informații. Ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră dacă testarea la domiciliu este adecvată pentru dvs. pentru a vă asigura că primiți informații corecte. Dacă alegeți să utilizați un test la domiciliu, asigurați-vă că înțelegeți rezultatele și luați-le împreună cu orice alte informații oferite de medicul dumneavoastră.

Colesterolul este un tip de grăsime care este produs în ficat și este esențial pentru funcționarea corectă a organismului. De fapt, doar 20% din colesterolul organismului provine din alimentele pe care le consumăm. Cunoașterea mai mult despre colesterol vă va ajuta să luați decizii informate în ceea ce privește dieta și obiceiurile de viață.

Recomandări cheie:

  • Este important să înțelegem diferența dintre colesterolul bun și cel rău, precum și alte niveluri de colesterol, pentru a reduce riscul de boli de inimă.
  • Lipoproteinele de înaltă densitate (HDL) ajută la eliminarea excesului de colesterol din sânge și îl duce înapoi în ficat pentru procesare.
  • Lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL) se pot acumula în pereții arterelor și pot crește riscul de boli de inimă.
  • Prea mult HDL (peste 100 mg/dL) poate pune indivizii la un risc cu 50% mai mare de atac de cord.
  • Există multe concepții greșite despre creșterea colesterolului. Nivelurile pot fi gestionate cu modificări ale stilului de viață și medicamente, dacă este necesar.

Înțelegerea colesterolului bun și rău

Înțelegerea colesterolului bun și rău este vitală pentru menținerea unei inimi sănătoase. Colesterolul ajută organismul să funcționeze și ajută la formarea hormonilor și a țesuturilor. De asemenea, ajută la protejarea nervilor și ajută la digestie. Înțelegând diferența dintre colesterolul bun și cel rău, precum și alte niveluri importante de colesterol, indivizii pot lua măsuri pentru a-și gestiona nivelurile și pentru a-și reduce riscul de boli de inimă.

HDL

Colesterolul bun, cunoscut și sub denumirea de lipoproteine ​​de înaltă densitate (HDL), funcționează prin eliminarea excesului de colesterol din fluxul sanguin și ducându-l înapoi în ficat pentru procesare. Acest lucru ajută la prevenirea formării plăcii în artere, care poate duce la boli de inimă. Cu cât este mai mare HDL, cu atât este mai mic riscul de boli de inimă. Medicamentele și exercițiile fizice pot ajuta la creșterea nivelurilor HDL dacă acestea sunt scăzute.

LDL

Colesterolul rău, cunoscut și sub denumirea de lipoproteine ​​cu densitate scăzută (LDL), este un tip de colesterol care se poate acumula în pereții arterelor, îngustându-le și crescând riscul de boli de inimă. LDL poate contribui, de asemenea, la inflamația în organism, care este un alt factor de risc pentru bolile de inimă.

Când LDL-ul tău este ridicat, poate bloca fluxul de sânge în arterele inimii și în restul corpului, ceea ce duce la un flux sanguin slab. Colesterolul LDL determină acumularea plăcii să apară în artere provocând îngustarea. Medicamentele și schimbările unui stil de viață sănătos vor fi necesare pentru a scădea acest nivel.

Care sunt celelalte niveluri de colesterol?

Pe lângă HDL și LDL, alte tipuri de colesterol sunt importante de luat în considerare.

Trigliceridele

Acestea sunt grăsimi necesare pentru a furniza organismului energie, dar atunci când există o cantitate în exces de trigliceride în sânge, poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi boli de inimă și diabet. Nivelurile ridicate de trigliceride pot fi cauzate de factori precum obezitatea, inactivitatea fizică și o dietă bogată în zahăr și carbohidrați rafinați. Este mai frecvent legată de boala coronariană.

VLDL (lipoproteine ​​cu densitate foarte scăzută)

Un alt tip de colesterol care este produs în ficat și poate contribui la formarea plăcii în artere. VLDL transportă trigliceride în sânge, ceea ce duce la o creștere a formării plăcii.

Colesterol total

Colesterolul total este suma tuturor diferitelor tipuri de colesterol din sânge, inclusiv HDL, LDL și 20% din trigliceridele tale. Este important să existe un echilibru sănătos al acestor diferite tipuri de colesterol pentru a reduce riscul de boli de inimă. Colesterolul total este folosit pentru a măsura riscul de boli de inimă.

Cifrele de colesterol explicate

Nivelurile de colesterol sunt măsurate printr-un test de sânge și sunt clasificate în patru grupe: colesterol total, LDL, HDL și trigliceride. Vrei să ai un nivel mai mare de HDL și un nivel mai scăzut de LDL. Începând cu vârsta de 20 de ani, ar trebui să urmăriți să vă testați nivelul colesterolului la fiecare 5 ani cu un test de sânge numit panou lipidic. Bărbații peste 35 de ani și femeile peste 45 de ani ar trebui testați mai des.

Colesterol https://alkotox-official.top/en/alcoolism-and-the-family-system-impact-on-children-and-the-droi-opers/ Tip Număr
Colesterol total Mai puțin de 200 mg/dL
Colesterolul LDL Sub 100 mg/dL
HDL colesterol Femei: între 50 mg/dL și 60 mg/dL sau mai mare Bărbați: între 40 mg/dL și 60 mg/dL sau mai mare
Trigliceride Sub 150 mg/dL

Medicul dumneavoastră poate folosi aceste cifre pentru a calcula un risc de 10 ani de a avea boli de inimă sau un accident vascular cerebral. Medicul va folosi aceste numere în combinație cu alți factori de risc, cum ar fi fumatul, obezitatea, activitatea fizică și istoricul familial, pentru a determina nivelul de risc.

Concepții greșite comune despre colesterol

Când vine vorba de colesterol, plutesc multe idei greșite.

Revendicare Adevărat sau fals?
Doar persoanele de vârstă mijlocie au nevoie de un control al colesterolului. FALS! Se recomandă ca adulții cu vârsta peste 20 de ani să-și verifice nivelul de colesterol cel puțin la fiecare 5 ani. Mai des, cu cât îmbătrânești.
Colesterolul ridicat nu afectează copiii. FALS! Colesterolul ridicat poate fi moștenit de copii, ceea ce îi face să fie expuși riscului de boli de inimă la o vârstă fragedă. Această afecțiune se numește hipercolesterolemie familială și poate face ca aceștia să înceapă să aibă acumulare de placă începând cu vârsta de 2 ani.
Doar persoanele supraponderale vor avea colesterolul ridicat. FALS! Persoanele slabe sunt, de asemenea, expuse riscului de a avea colesterolul ridicat. Deși este adevărat că excesul de greutate crește riscul de a avea colesterolul ridicat, persoanele slabe pot avea, de asemenea, diferiți factori de risc pentru a avea colesterolul ridicat.
Persoanele care fac sport în mod regulat nu vor avea colesterolul ridicat. FALS! În timp ce dieta și exercițiile fizice pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol, alți factori sunt implicați în dictarea nivelurilor.
Pentru că iau medicamente pentru colesterol, nu trebuie să fac schimbări în stilul de viață. FALS! Medicamentele ajută la controlul nivelului de colesterol – cu toate acestea, dieta, exercițiile fizice și alte modificări ale stilului de viață pot fi la fel de eficiente în a ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Contents