Ce să știți despre chirurgia hemoroidă

Ce să știți despre chirurgia hemoroidă

chirurgia hemoroidă îndepărtează vasele de sânge umflate în interiorul sau în jurul anusului și rectului. Medicii se referă la aceste vase umflate ca hemoroizi.

Există diferite opțiuni chirurgicale pentru tratarea hemoroizilor care provoacă disconfort unei persoane. Intervențiile chirurgicale urmăresc să restricționeze alimentarea cu sânge sau să îndepărteze hemoroidul.

Ligarea benzii de cauciuc este un exemplu obișnuit de chirurgie hemoroidă. Această procedură implică utilizarea unei benzi pentru a restricționa aportul de sânge la un hemoroid, ceea ce face ca în cele din urmă .

Acest articol va discuta despre scopul intervențiilor chirurgicale hemoroizi, a diferitelor tipuri și a timpilor de recuperare.

hemoroizii sau grămezi sunt vene în interiorul sau în jurul anusului și rectului inferior care au devin inflamate.

Sunt foarte frecvente, afectând aproximativ 1 din 20 de persoane din Statele Unite.

Există două tipuri de hemoroizi, în funcție de locația lor. Hemoroizii externi se formează sub pielea anusului, în timp ce hemoroizii interni se formează în mucoasa anusului și rectului inferior.

În multe cazuri, hemoroizii apar fără simptome și oamenii nu pot să le observe. În alte cazuri, simptomele pot fi incomode și pot necesita tratament.

Simptomele hemoroizilor externi pot include:

 • Mâncărime în jurul anusului
 • Durere în jurul anusului, în special atunci când stai
 • Lumpuri fragede în jurul anusului

Simptomele hemoroizilor interni pot include:

 • Sângerare În timpul mișcărilor intestinale
 • Hemoroid care se încadrează din anus, cunoscut sub numele de prolaps

Cea mai eficientă formă de tratament pentru hemoroizi care provoacă simptome inconfortabile este o intervenție chirurgicală hemoroidă. cardio active opinii De obicei, aceasta este o opțiune pentru persoanele care se confruntă cu simptome care nu răspund la alte forme de terapie, cum ar fi modificările dietetice.

Scopul intervenției chirurgicale este de a face hemoroidul să se micșoreze sau să dispară. Acest lucru se face de:

 • Îndepărtarea hemoroidului
 • Reducerea aportului de sânge la hemoroid

Chirurgia poate fi utilă pentru simptomele care sunt provocând dureri semnificative, deoarece un medic poate îndepărta rapid hemoroidul. Cu toate acestea, timpul de recuperare de la operație poate fi de câteva săptămâni.

Un alt avantaj al intervenției chirurgicale este că un medic poate elimina mai multe hemoroizi într -o singură dată.

tipuri

Există mai multe tipuri diferite de chirurgie hemoroidă, așa cum este descris mai jos:

Ligarea benzii de cauciuc

Aceasta este o procedură pentru tratarea sângerării sau prolapsarea hemoroizilor interni. Ea implică plasarea unei benzi de cauciuc în jurul bazei unui hemoroid. Acest lucru îi va restricționa aprovizionarea cu sânge, determinând în cele din urmă ca hemoroidul să cadă.

coagularea

coagularea poate trata sângerarea hemoroizilor interni care nu ies în proeminență. Un medic va folosi un curent electric sau o lumină infraroșie pentru a crea țesut cicatricial pe hemoroid. Acest țesut va restricționa aportul de sânge la hemoroid, din nou, determinând să cadă.

Scleroterapie

Această procedură implică un medic care injectează o soluție chimică într -un hemoroid intern. Soluția ajută la ameliorarea durerii, făcând terminațiile nervoase amorțite în jurul zonei. De asemenea, determină formarea țesutului cicatricial, iar hemoroidul să cadă.

hemoroidectomie

Această procedură își propune să îndepărteze hemoroidul. Un chirurg efectuează procedura într -un spital în care pacientul primește fie un bloc spinal, fie un anestezic local.

Chirurgul va deschide anusul și va tăia ușor hemoroizii. Acestea pot face tăierea folosind o varietate de instrumente chirurgicale, cum ar fi foarfece chirurgicale sau un laser. Nu există nicio diferență de disconfort între aceste dispozitive.

După îndepărtarea hemoroizilor, chirurgul va sigila rănile, va lăsa rănile deschise sau va folosi o combinație a ambelor metode.

Motivul pentru a lăsa o rană deschisă este de obicei fie că rana este dificil de închis din cauza locației sale, fie că sunt prezente alte afecțiuni de sănătate.

Captarea hemoroidă

Această procedură ajută la tratarea hemoroizilor interni care au crescut mari sau au prolapat. Nu poate trata hemoroizii externi.

Un chirurg va efectua acest proces folosind anestezic. În timpul acestuia, chirurgul va folosi un dispozitiv special pentru a capsa hemoroizii într -o poziție normală în canalul anal. Acest lucru restricționează aportul de sânge la hemoroizi și îi determină să reducă ca mărime lent.

Unele studii au descoperit că capsul de hemoroizi poate fi mai puțin dureros decât hemoroidectomia tradițională și poate avea un timp de recuperare mai scurt. Cu toate acestea, există o șansă mai mare ca starea să apară din nou.

Timpul de recuperare pentru aceste proceduri variază.

Proceduri care restricționează alimentarea cu sânge la un hemoroid necesită câteva zile după aceea pentru Hemoroidul să cadă.

rana poate dura apoi 1 până la 2 săptămâni pentru a vindeca complet.

bandarea hemoroidă poate dura două -patru proceduri pentru a îndepărta în întregime un hemoroid. Procedurile sunt de obicei la 6 până la 8 săptămâni distanță.

Timpul de recuperare pentru procedurile chirurgicale care elimină hemoroizii variază. Poate dura 1 până la 3 săptămâni pentru a face o recuperare completă.

În urma intervenției chirurgicale, oamenii își pot ajuta recuperarea făcând următoarele:

 • Mâncarea unei diete bogate în fibre
 • Evitarea șederii pentru perioade îndelungate
 • Bea multă apă
 • Luând o baie de sitz
 • Nu se încordează în timpul unei mișcări intestinale
 • Evitarea ridicării regulate, grele
 • Evitarea perioadelor lungi de ședință

Outlook

Toate tipurile de chirurgie hemoroidă implică proceduri sigure care pot trata hemoroizi efectiv. Sunt o opțiune bună dacă alte tratamente nechirurgicale nu au avut succes. În cele mai multe cazuri, o recuperare completă este posibilă în termen de 1 până la 3 săptămâni.

Complicații grave sunt rare, dar este posibil să experimentați unele sângerări după operație. Dacă sângerarea devine severă, este esențial să contactați un medic.

 • Gastrointestinal/gastroenterologie

Știrile medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studiile revizuite de la egal la egal , instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .