A víz felszabadulása a szervezetből segíthet a puffadás enyhítésében

A víz felszabadulása a szervezetből segíthet a puffadás enyhítésében

Végső soron az edzés intenzitása teljesen rajtad múlik.

Az edzés előnyei a menstruáció alatt

Bár a menstruáció alatt nehezebbnek tűnik az edzés, számos előnnyel jár ezeknek az edzéseknek, többek között:

Haszon Hatás
Izzadó A víz felszabadulása a szervezetből segíthet a puffadás enyhítésében.
Az endorfinok felszabadulása Ezek boldogsághormonok, amelyek javíthatják a hangulatot.
Stresszoldó A stressz súlyosbíthatja a menstruációs görcsöket. A rendszeres testmozgás nagyszerű stresszoldó, és potenciálisan csökkentheti a menstruációs görcsöket.
Energia A rendszeres testmozgás több energiát adhat, ami különösen hasznos az időszakában, amikor az energiaszint általában alacsonyabb.

Milyen tevékenységeket kell végeznie a menstruáció során?

Noha a teljes HIIT körkörös vagy ellenállási szalagok és súlyzós edzések nem feltétlenül jelentik a szórakoztató időszakos edzést, vannak más, kíméletesebb edzésformák, amelyek tökéletesek azokra a letargikus napokra.

Tevékenység Hatás
Séta Egy séta a szabadban és egy kis friss levegő nagyszerű lehet a görcsök enyhítésére.
Nyújtás A csípőre és a hát alsó részére összpontosító nyújtás nagyszerű érzés a menstruáció első néhány napja alatt.
Gyengéd edzések Az alacsony intenzitású edzések nagyszerűek menstruáció alatt, kevésbé megterhelők a szervezetben, miközben fokozzák az energiát, a véráramlást és a kalóriák elégetését.
Jóga, Tai Chi vagy Pilates Ezek a gyengéd edzésformák ideálisak azok számára, akik folyamatosan mozogni szeretnének, de valami kíméletesebbet keresnek.

A jógának számos stílusa létezik, ezért ha még nem ismeri, szánjon időt arra, hogy megtudja, melyik stílus lesz a legmegfelelőbb a menstruációjában. Kipróbálhatja a yint vagy a helyreállító jógát, amelyek többnyire ülő és fekvő testhelyzeteket tartalmaznak, támasztékokat használva.

Ajánlott jógapózok a menstruáció enyhítésére

Vannak olyan jógastílusok és pózok, amelyek nagyobb kihívást jelentenek a menstruáció során. Ha gyengéd mozgásra vágysz, akkor a legjobban azt tennéd, ha elkerülnéd a vinyasa és ashtanga jógastílusokat, amelyek sokkal dinamikusabbak.

Ha görcsöket, hátfájást vagy bármilyen más menstruációs tünetet tapasztal, próbálja ki ezeket a gyengéd és helyreállító jógapózokat:

Jóga póz Hatás
Pillangó póz Ülő helyzetből hozza össze a talpakat, és hajtsa előre, szükség szerint használjon egy támaszt, például egy blokkot a fej alatt. Maradjon 1-5 percig.
Döntött pillangó póz Feküdj le a hátadra, és hozd össze a talpakat, hagyd, hogy a térd oldalra essen. Helyezze az egyik kezét a hasára, a másik kezét a szívére. Lélegezz mélyeket, és maradj 1-5 percig.
Megtámasztott híd Helyezzen egy blokkot a keresztcsont alá úgy, hogy felemeli a csípőjét, és maga alá csúsztatja. Lazítsa el teste elülső felületét, és hagyja, hogy a gerinc megnyúljon. Maradjon itt 1-3 percig.
Macska/Tehén Asztali pozícióból a kézen és a térden, lélegezzen ki a háta körül, mint egy macska, és lélegezze be a gerinc ívét, felfelé nézve. Ismételje meg 6-szor.

Ha úgy dönt, hogy folytatja a rendszeres, nagy intenzitású testmozgást a menstruáció alatt, akkor ezek a gyengéd jóganyújtások is segítenek enyhíteni a PMS tüneteit. Ne feledje, rajtad múlik, hogy mennyit edzel és mikor. Hallgass a testedre, és ha tudod, hogy pihenésre van szükséged a menstruáció alatt, akkor vidd el. Az edzéseidet az energiaszintedhez és a ciklusodhoz igazíthatod.

Az intelligens edzéstükrök, más néven fitnesztükrök nagy népszerűségre tettek szert az évek során. Piacméretüket 2021-ben körülbelül 472 millió dollárra becsülték – valószínűleg a technológia gyors növekedése és a fitnesz iránti globális érdeklődés miatt. Nézzük meg, hogy megéri-e az intelligens edzéstükröket használni.

A legfontosabb elvitelek:

 • Az intelligens edzéstükrök alapvetően nagy digitális tükrök, amelyeken egy professzionális edző látható, aki végigvezeti Önt az edzéseken. Magával ragadó edzésélményt kínálnak otthona kényelmében.
 • Gyakorlatok széles skáláját kínálják, mint például a HIIT, a súlyzók és a Pilates.
 • Továbbra is ugyanazokat a fizikai előnyöket élvezheti az edzéssel, ha követi az edzésvideót, vagy elmegy az edzőterembe.
 • Az intelligens tükrök a technológiára támaszkodnak, mivel WiFi és Bluetooth kapcsolaton keresztül működnek. Az edzésekhez való hozzáféréshez egy alkalmazást is le kell töltened.
 • Az intelligens tükrök ára 750 dollártól körülbelül 4000 dollárig terjed. Ezenkívül havi tagságot kell fizetnie, körülbelül havi 40 dollárért. Ez néhány ember számára túl költséges lehet.

Az edzés jótékony hatással van a szív- és érrendszerre, izomtömeget épít, zsírt éget és mentális jólétet biztosít. Számos egészségügyi és fitneszcég azt állítja, hogy ezeket az előnyöket a kiterjesztett valóság (AR) révén biztosítja. Ez a digitális világot a valóság tetejére helyezi. Ez csak egy újabb módja annak, hogy a nagyvállalatok milliókat kereshessenek, vagy van valami egyedi abban, hogy az AR-technológiát edzésre használják? Találjuk ki.

Mi az okos edzéstükör?

Az intelligens edzéstükrök interaktív edzésélményt biztosítanak a technológia és a tükrök kombinálásával. Ez magában foglalja a virtuális személyi edzőket és az igény szerinti edzéseket a képernyőn. Edzés közben is nyomon követheti az edzettségi szintet. Az egyes tükrök integrált funkciói az ártartomány emelkedésével egyre fejlettebbek.

Néhány tükör beépített mikrofonnal és kamerával rendelkezik. A kamerának az edzés közben egy mozgásérzékelő funkción keresztül kell figyelnie az alakját, és a beépített mikrofonon keresztül verbális jelzéseket visszaadva korrigálja testtartását.

Az intelligens edzéstükrök előnyei és hátrányai

Kétségtelen, hogy a testmozgás előnyös, de segíthet-e egy okos edzéstükör maximalizálni fitneszcéljait? Az alábbi táblázat bemutatja az intelligens edzéstükrök néhány előnyeit és hátrányait.

Profik

 • Az edzéstükrök hasznosak lehetnek azok számára, akik szeretnek otthon edzeni. Ez kényelmes megoldás lehet, és időt takaríthat meg az edzőterembe való utazáshoz.
 • Az intelligens tükrök nyomon követhetik az egészségügyi mutatókat, például a pulzusszámot és az elégetett kalóriákat. Más berendezésekhez is csatlakoztathatók; segít követni az általános fitneszcélokat.
 • Ha nincs hely egy teljesen felszerelt otthoni edzőterem számára, az intelligens tükrök helyet takaríthatnak meg.
 • Az intelligens tükrök arra ösztönözhetik az egyéneket, hogy edzenek, mivel motiváló természete van annak, hogy egy virtuális tréner áll előttük. Más felhasználókkal is kapcsolatba léphet az alkalmazáson keresztül, amely lehetővé teszi a közösségi edzés élményét.

Hátrányok

 • Az intelligens tükrök drágák, vagyis nem mindenki számára választható.
 • Arra ösztönözhetik az embereket, hogy a technológiától függjenek az edzés során, eltávolodva attól, hogy a természetben gyakoroljunk, ami jót tesz a mentális jólétnek.
 • Teljes mértékben a technológiára támaszkodnak, dietoll official top ami azt jelenti, hogy ha bármilyen technikai nehézséget tapasztal, az edzés megszakad.
 • Bár a foglalkozások azt állítják, hogy személyre szabottak, nem valószínű, hogy ugyanolyan figyelmet kap a részletekre, mint ha 1:1 edzést folytat egy edzővel, aki tisztában van az Ön konkrét sérüléseivel/állapotaival.

Hogyan működnek az intelligens tükrök

Az intelligens tükrök hasonlítanak a TV-képernyővel kevert teljes alakos tükrökhöz. Az intelligens tükrök szabadon állóak vagy biztonságosan a falra rögzíthetők a nagyobb biztonság érdekében. A tükör mögött egy képernyő található, ahol elérheti igény szerinti edzéseit vagy személyre szabott edzéseit egy személyi edzővel. A tükrök WiFi-n keresztül működnek, és az okostelefonon lévő alkalmazáson keresztül vezérelhetők. Lényegében az intelligens tükör otthoni edzőteremként működik a képernyőn.

Javíthatom a testalkatomat okostükrökkel?

Az intelligens tükrök több testmozgásra ösztönözhetik az egyéneket, ami pozitív. A különféle edzési lehetőségek – például a HIIT, a Pilates és a jóga – kínálatával az egyének átfogó mozgásgyakorlatot tarthatnak fenn. A rendszeres testmozgás elengedhetetlen:

 • Erő és állóképesség fejlesztése
 • Az egészséges testsúly megőrzése
 • A szív- és érrendszer egészségének javítása
 • Csökkenti az olyan krónikus betegségek kockázatát, mint a cukorbetegség vagy a szívbetegség

Bár az intelligens tükrök lenyűgözőnek tűnhetnek, az edzés ugyanazokat az előnyeit élvezheti, ha igény szerint követi az edzésvideókat a telefonon vagy a számítógépen található alkalmazáson keresztül. Az egyetlen különbség a magával ragadó élmény, amely egyesek számára szükségtelennek tűnhet, különösen, ha a költség az edzőterem-tagsághoz hasonlítható.

Intelligens tükrök vs. egyéb edzésformák

Míg az intelligens tükrök motivációt és kényelmet kínálhatnak, az edzőteremben, a természetben végzett gyakorlatok vagy a telefonról vagy számítógépről készült edzésvideó követése ugyanazokkal a fizikai előnyökkel jár.

Bár az AI űrlapjavító vonzónak hangzik, feltételezi, hogy mindenki ugyanúgy reagál a javításokra. Ez nem veszi figyelembe azokat a speciális körülményeket, amelyekben az egyéneknek módosítaniuk kell a mozgásukat, hogy megfeleljenek a testüknek. Ez azt is feltételezi, hogy az egyének azonos szintű testtudattal rendelkeznek, és képesek hatékonyan korrigálni magukat, ami gyakran nem így van.

Annak ellenére, hogy sokan szeretnek otthon edzeni, ez elszigetelheti, ha ez lesz az egyetlen edzésforma. Sok egyén társas barátokkal az edzőteremben, ami pozitív hatást gyakorolhat a jólétre.

Az intelligens edzéstükrök egyre népszerűbbé váltak, a technológia gyors terjeszkedésével és a reklámba költözött pénzzel együtt. A trendek gyakran jönnek és mennek a fitnesziparon belül. Míg sokan tapasztalják az intelligens edzéstükrök használatának előnyeit, az egészség és a fitnesz alapjai mindannyiunk számára ugyanazon alapelveken alapulnak. Ezek közé tartozik az edzés, a megfelelő étkezés, az elegendő alvás és a mentális jólét gondozása. Életünknek ezek mind olyan területei, amelyekre egyénileg összpontosíthatunk, hogy teljesebb életet élhessünk, trendektől függetlenül.

A Fitspiration a „fit” és az „inspiráció” kombinációja. Egyébként Fitspo néven ez egy új és népszerű közösségi médiatrend, amely a testmozgást, az egészséget és a fitneszt népszerűsíti. A Fitspiráció inspiráló testképek megjelenítését és az egészséges életmódról szóló idézeteket foglalja magában, hangsúlyozva a testmozgás és az egészséges táplálkozási szokások fontosságát az egészség és a fittség javítása, valamint a fitt, sportos test elérése érdekében.

A legfontosabb elvitelek:

 • A Fitspiration egy népszerű közösségi médiatrend, amely a testmozgást, az egészséget és a fitneszt népszerűsíti, hogy egészséges életmódra és tónusos testalkatra ösztönözze az embereket.
 • Míg a fitspirációnak vannak pozitív előnyei is, például hasonló gondolkodású egyének közösségét teremti meg, és oktatási eszközként szolgál, de negatív hatásai is lehetnek, beleértve a megnövekedett testelégedetlenséget, a testmozgás-függőséget és az egészségtelen testerősítő gyógyszerek használatát.
 • E negatív hatások kezeléséhez fontos, hogy az egészséget és a jó közérzetet helyezzük előtérbe a megjelenéssel szemben, és felelősségteljesen használjuk a közösségi médiát a határok felállításával, az élet és a közösségi média egyensúlyának megteremtésével, és szükség esetén digitális méregtelenítésen keresztül.

Bár a fitspiráció néhány embert arra ösztönzött, hogy egészségesen táplálkozzon, és fizikailag fittebbé váljon, a nehezen elérhetõ testek elterjedtsége elősegíti-e a maladaptív gondolkodási és viselkedési mintákat? Vizsgáljuk meg, vajon ez a tendencia többet árt-e, mint használ.

Contents